Compressiekleding

Na de operatie

Na een operatie zijn optimale omstandigheden voor een snelle wondgenezing en een goed esthetisch resultaat belangrijk. Na elke operatie zal het borstweefsel opzwellen als reactie op de ingreep. Ondanks het gebruik van pijnstillende medicatie veroorzaakt beweging van de borst nog vaak pijn en is het van belang dat de borst zo min mogelijk bewegingsruimte krijgt. Om de zwelling aan te pakken en het genezingsproces te bevorderen raden we te allen tijde compressiekledingstuk aan. Doordat de zwelling vanwege de compressiekleding afneemt, zal ook de pijn verminderen.

Compressiekleding zorgt ervoor dat de druk rechtstreeks op het gezwollen gebied wordt uitgeoefend, waardoor ophoping van bloed en vloeistoffen wordt verminderd en de optimale omgeving wordt gecreëerd voor een snelle genezing. Bovendien draagt het bij aan het verminderen van het litteken en zal het de pijn verlichten doordat de bewegingsruimte op de juiste manier beperkt wordt.

Daarentegen zal een sportbeha niet op de juiste manier met de wond en/of het littekengebied omgaan. Een sportbeha wordt dan ook ten strengste afgeraden.  Sportbeha’s zijn hier niet voor gemaakt en we raden ten alle tijden compressiekleding aan van onze gerenommeerde merken als Carefix en Marena. Zij hanteren bij compressiekleding altijd een sluiting aan de voorzijde, waardoor u uw armen niet op een onhandige manier hoeft te gebruiken of te forceren om onwenselijke bewegingen te maken gedurende de herstelperiode.

Wat voor type compressiekleding u precies nodig heeft is altijd het best om met uw specialist te bespreken. Deze is op de hoogte van uw ingreep en kan op basis daarvan advies geven over kledingstukken die de juiste druk bieden op desbetreffende wond en/of littekengebied.

Voor compressiekleding verwijzen wij u graag door naar EmdaWear.

EmdaWear