Borstimplantaten

Anatomie

De vrouwelijke borsten zijn één van de symbolen van schoonheid en vrouwelijkheid.

De borsten bestaan uit melkklieren die omringd zijn door vetweefsel en bedekt zijn met huid. Door het vetweefsel voelt de borst zacht aan.

De vorm is afhankelijk van vetweefsel, maar ook van de elasticiteit van de huid.

Door bijvoorbeeld een zwangerschap of gewichtsverlies bestaat de kans dat het volume van de borst afneemt, wat een reden kan zijn om te kiezen voor een borstvergroting.

Plaatsing van de implantaten

Naast de implantaatkeuze kan de manier van het plaatsen van de implantaten het resulaat bepalen.

De plaatsing van de implantaten hangt vooral af van de dikte van het onderhuids weefsel.

Subglandulaire plaatsing

Bij een subglandulaire plaatsing worden de implantaten boven de borstspier geplaatst en onder de borstklier. Meestal zullen er bij een subglandulaire plaatsing minder belemmeringen worden ondervonden.

Submusculaire plaatsing

Bij een submusculaire plaatsing worden de implantaten achter (of in) de borstspier geplaatst. Dit zorgt voor een extra bedenking van het implantaat.

De incisie bepaalt de plaats van het litteken

Transaxillaire incisie

Bij een transaxillaire incisie worden de implantaten geplaatst via een incisie in de oksel.

Periareolaire incisie

Bij een periareolaire incisie bevindt het litteken zich rond het tepelhof. Deze incisie wordt grotendeels verborgen door de kleurverandering aan de rand van de tepelhof.

Inframammaire incisie

Bij een inframammaire incisie bevindt het litteken zich in de huidplooi onder de borst. Deze incisie wordt verborgen doordat de borsten lichtjes hangen.

Borstimplantaten

Mede door jarenlang onderzoek en ontwikkeling, biedt Nagor® diverse mogelijkheden voor borstimplantaten. De plastisch chirurg kan hierdoor de resultaten bieden die gewenst zijn.

Keuze van de vorm

Borstimplantaten zijn er in twee verschillende basis vormen, rond en anatomisch. De keuze van een ronde of anatomische (druppelvormige) implantaat wordt in overleg bepaald.

De vulling

De vulling van uw borstimplantaat is belangrijk, dit heeft invloed op de vorm en het aanvoelen van uw borst. Borstimplantaten gevuld met siliconengel zijn de meest gebruikte implantaten. De borstimplantaten van Nagor zijn vervaardigd met FDA goedgekeurde NuSil medische siliconen. Deze geven een natuurlijke look en feel.

Keuze van de texturering

Nagor® borstimplantaten bestaan uit twee verschillende oppervlakken; glad en micro getextureerd. Ze zijn vorm stabiel en beschikbaar in verschillende maten en profielen, zodat ze bij uw lichaamsbouw en persoonlijke verwachtingen aansluiten.

Nagor® borstimplantaten zijn opgebouwd uit minimaal vijf lagen siliconen. Hiertussen ligt een barrièrelaag, welke is vereist volgens regel en wetgeving.

Nagor® borstimplantaten worden zo ontwikkeld dat ze sterk en elastisch zijn en een lange levensduur hebben. De elastische rekbaarheid (shell elongation test) conform de ASTM (American Society of Testing and Materials) standaard is minimaal 350%. Nagor® borstimplataten hebben een elastische rekbaarheid van 600%. Dit zorgt ervoor dat de prothese nog veiliger is.